Kalup za torte (24 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugoj zdjeli miksajte maslac i šećer dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jaja, jedno po jedno, zatim vaniliju.
Naizmjenično umiješajte suhe sastojke i mokre sastojke uz dodavanje mlijeka i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Tijesto rasporedite u pripremljeni kalup. Na vrh složite šljive prerezane na polovice ili četvrtine (rezanom stranom prema gore) i lagano ih utisnite.
Pospite listićima badema i, po želji, smeđim šećerom za dodatnu karamelizaciju.
Pecite 40–50 minuta, dok kolač ne dobije zlatno-smeđu boju, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite kolač da se hladi 10–15 minuta u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite i poslužite mlakog ili ohlađenog.