Banana kruh s makom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Banana kruh s makom  by Shutterstock Shutterstock

Banana kruh je praktičan način da iskoristite zrele banane i dobijete ukusan kolač koji se lako priprema. U ovu verziju dodaje se mak, a rezultat je sočan i aromatičan kruh koji možete poslužiti kao doručak ili desert.

Sastojci

Broj porcija
10
2veće zrele banane
100 gšećera
80 gomekšalog maslaca
2jaja
160 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
1 prstohvatsoli
1vanilin šećer
2 žlicemlijeka
40 gmljevenog maka

Priprema

1 Zagrijte pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 175 °C i obložite kalup papirom za pečenje ili ga namažite maslacem i pospite brašnom.


2 Napravite smjesu

Banane zgnječite vilicom u pire. Umutite maslac i šećer, dodajte jaja i dobro izmiksajte, a zatim u tu smjesu umiješajte pire od banana, vanilin šećer i mlijeko.


3 Pomiješajte suhe sastojke

U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i mak.


4 Sjedinite

Suhe sastojke dodajte mokrima i lagano promiješajte – samo dok se sve spoji. Smjesu izlijte u kalup i poravnajte površinu.


5 Ispecite

Pecite 50–60 minuta, dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.


6 Ohladite i poslužite

Ohladite u kalupu 10 minuta, zatim izvadite i pustite da se potpuno ohladi na rešetki.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.