Gnocchi alla sorrentina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Gnocchi alla sorrentina  by Shutterstock Shutterstock
Gnocchi alla sorrentina  by Shutterstock Shutterstock

Gnocchi alla sorrentina talijanski je specijalitet iz regije Kampanija, točnije iz Sorrenta. To su mekani krumpirovi njoki pripremljeni u umaku od rajčice, s dodatkom mozzarelle i svježeg bosiljka. Jelo je jednostavno, ali izuzetno ukusno, i jedno je od onih koje osvajaju toplinom i aromama juga Italije.

Sastojci

Broj porcija
4

Njoki

200 gglatkog brašna
1jaje
sol po ukusu

Umak

500 mlpasirane rajčice
2 režnjačešnjaka
250 gmozzarelle
50 gparmezana
maslinovo ulje
svježi bosiljak

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite i propasirajte dok je još topao.


2 Zamijesite njoke

Umijesite tijesto s brašnom, jajetom i malo soli. Oblikujte valjke, narežite na male komadiće i lagano ih utisnite vilicom.


3 Skuhajte njoke

Njoke kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute), zatim ih izvadite.


4 Napravite umak

Na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte pasiranu rajčicu i kuhajte 15 minuta. Posolite i dodajte svježi bosiljak.


5 Umiješajte njoke i sir

U velikoj tavi pomiješajte kuhane njoke s umakom od rajčice. Dodajte komadiće mozzarelle i lagano promiješajte da se sir otopi.


6 Poslužite

Poslužite odmah, posipano ribanim parmezanom i ukrašeno listićima bosiljka.

Napomena

Ako koristite kupovne njoke, za 4 osobe potrebno je oko 800 g njoka.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.