Varivo s bundevom i suhim mesom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo s bundevom i suhim mesom by Shutterstock Shutterstock

Jesensko varivo koje najbolje paše kada krenu hladniji dani.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gbutternut bundeve
1veća mrkva
1srednji krumpir
150 gsuhog mesa (rebra, šunka ili kobasica)
1 lpovrtnog temeljca
200 mlumaka od rajčice
200 mlvrhnja za kuhanje
2 žlicemasti
1 žlicaglatkog brašna
1 žlicasoli i papra
1 prstohvatđumbira u prahu

Priprema

1 Pripremite povrće i meso

Ogulite i narežite bundevu, mrkvu i krumpir na kockice. Suho meso po potrebi narežite na manje komade ili odvojite od kostiju.


2 Pirjajte povrće i meso

U velikom loncu zagrijte 2 žlice masti. Dodajte meso i kratko ga popržite. Zatim dodajte mrkvu, bundevu i krumpir. Začinite Vegetom, paprom, češnjakom u prahu i prstohvatom đumbira. Pirjajte 5–6 minuta.


3 Dodajte tekućine i kuhajte

Ulijte povrtni temeljac i umak od rajčice. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, dok sve ne omekša.


4 Zgusnite varivo

U manjoj tavi rastopite žlicu masti, dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zapršku. Dodajte varivu uz stalno miješanje. Kuhajte još 5 minuta.


5 Završite s vrhnjem i šećerom

Dodajte vrhnje za kuhanje i žlicu šećera za ravnotežu okusa. Pustite da zavrije još minutu-dvije, probajte i po potrebi dodatno začinite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.