Ogulite i narežite bundevu, mrkvu i krumpir na kockice. Suho meso po potrebi narežite na manje komade ili odvojite od kostiju.
U velikom loncu zagrijte 2 žlice masti. Dodajte meso i kratko ga popržite. Zatim dodajte mrkvu, bundevu i krumpir. Začinite Vegetom, paprom, češnjakom u prahu i prstohvatom đumbira. Pirjajte 5–6 minuta.
Ulijte povrtni temeljac i umak od rajčice. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, dok sve ne omekša.
U manjoj tavi rastopite žlicu masti, dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zapršku. Dodajte varivu uz stalno miješanje. Kuhajte još 5 minuta.
Dodajte vrhnje za kuhanje i žlicu šećera za ravnotežu okusa. Pustite da zavrije još minutu-dvije, probajte i po potrebi dodatno začinite.