Paprike očistite i izdubite. Odrežite kožu s pancete i staviti sa strane.
Očišćenu pancetu, luk, češnjak i peršin stavite u sjeckalicu i dobro usitnite. Tako usitnjeno dodajte u meso.
Dodajte rižu, sol, slatku crvenu papriku, ulje i papar. Sve dobro promiješajte.
S tom smjesom punite paprike. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite otprilike 1 prst prostora.
U lonac stavite nekoliko žlica ulja. Kad se ulje zagrijalo stavite kožu od pancete da se malo preprži. Zatim je izvadite i odložite sa strane.
U ulje stavite brašno. Kratko promiješajte dok se ne zažuti i ulijte vodu. Vratite u vodu komad pancete što ste stavili sa strane. Poklopite i pričekajte da provrije.
Stavite paprike u vodu. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i posolite. Kad prokuha kuhajte još oko sat vremena.