Punjena paprika

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena paprika
Punjena paprika
Punjena paprika
Punjena paprika
Punjena paprika
Punjena paprika
Punjena paprika by youtube
Punjena paprika
Punjene paprike s rižom i mesom

Sastojci

Broj porcija
5
500 gmljevenog mesa (svinjetina i junetine)
3 režnjačešnjaka
300 gpancete
svježi peršin
60 griže
5 žlicasuncokretovog ulja
1 žličicaslatke crvene paprike
1 žlicabrašna
ulje
500 gpasirane rajčice
2 žličicešećera
sol, papar
voda

Priprema

1 Pripremite paprike i meso

Paprike očistite i izdubite. Odrežite kožu s pancete i staviti sa strane.

Očišćenu pancetu, luk, češnjak i peršin stavite u sjeckalicu i dobro usitnite. Tako usitnjeno dodajte u meso.


2 Punite paprike

Dodajte rižu, sol, slatku crvenu papriku, ulje i papar. Sve dobro promiješajte.


S tom smjesom punite paprike. Nemojte ih puniti do vrha, ostavite otprilike 1 prst prostora.


3 Napravite umak

U lonac stavite nekoliko žlica ulja. Kad se ulje zagrijalo stavite kožu od pancete da se malo preprži. Zatim je izvadite i odložite sa strane.


U ulje stavite brašno. Kratko promiješajte dok se ne zažuti i ulijte vodu. Vratite u vodu komad pancete što ste stavili sa strane. Poklopite i pričekajte da provrije.


4 Skuhajte punjene paprike

Stavite paprike u vodu. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i posolite. Kad prokuha kuhajte još oko sat vremena.