Zapečene smokve s kozjim sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene smokve s kozjim sirom by Shutterstock Shutterstock

Smokve s kozjim sirom neobična su, ali jako fina kombinacija. Pripremite ovo ukusno predjelo i impresionirajte goste na vašem sljedećem druženju.

Sastojci

Broj porcija
6

Smokve

Ulje, za premaz
6smokava
200 gmekog kozjeg sira
1 glavica radiča
85 goraha

Preljev

6 žlicamaslinovog ulja
3 žlicebalzamičnog octa

Priprema

Smokve

1 Pripremite lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite ga folijom, a foliju lagano premažite uljem.


2 Pripremite smokve

Smokve zarežite na četvrtine, ostavljajući kraj neodrezan kako se ne bi raspale pri pečenju. Posložite ih na lim za pečenje. Kozji sir narežite na ploške i njime nadjenite sredinu smokva. Pecite 10-15 minuta dok se sir ne otopi i dobije zlatnu boju.

Preljev

3 Napravite preljev

Napravite preljev tako da umutite maslinovo ulje i balzamični ocat sa začinima po želji.


4 Poslužite 

Na svaki tanjur za posluživanje stavite nekoliko listova radiča. Izvadite smokve iz pećnice i stavite na listove radiča. Posipajte orasima, prelijte preljevom i poslužite toplo.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
314 kcal
Proteini
8 g
Masnoće
28 g
Ugljikohidrati
7 g
Sol
0.81 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.