U većoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo, šećere i limunovu koricu.
Napravite malu udubinu pa dodajte rastopljeni maslac, jaja i Amaretto ili rum. Rukama umijesite tijesto, no možete i mikserom. Tijesto mora biti jako ljepljivo.
Dodajte i bademe koji mogu bili grubo narezani ili cijeli. Miješajte dok se bademi ravnomjerno ne rasporede po tijestu.
Ruke lagano pobrašnite pa tijesto formirajte u kuglu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a tijesto izvadite iz hladnjaka.
Pobrašnite radnu površinu i smjesu podijelite na 4 dijela, a ako želite da keksi budu veći i deblji smjesu podijelite na dva dijela. Svaki dio oblikujte u duguljasti obliku poput kruha.
Lagano ih pritisnite dlanom i formirajte rukama da budu plosnate i ravnih linija. Pripazite da budu otprilike visine 5 cm. Dobiveno i formirano tijesto prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Prvo ih pecite 25 do 30 minuta, a kada su na dodir tvrdi, izvadite ih iz pećnice i ostavite kratko da se ohlade. Narežite ih ukoso na šnite debljine 1 cm, oblikom će podsjećati na bruskete.
Poslažite na rešetku od pećnice i smanjite ju na 150 stupnjeva. Ostanite blizu pećnice i povremeno ih okrenite, gotovi su kad postanu tvrdi kao dvopek i dobiju zlatno smeđu boju.