Prepolovite i tanko narežite luk. Otopite maslac s uljem. Ubacite luk i dobro ih promiješajte pa pospite šećerom, timijanom i malo soli i papra.
Sve dobro promiješajte i smanjite vatru. Kuhajte otklopljeno 40 do 50 minuta uz povremeno miješanje.
Luk je gotov kada je mekan i ljepljiv i miriše na šećer koji se karamelizira.
Sporo kuhanje je tajna stvarno mekog i ljepljivog luka, stoga nemojte žuriti s ovim dijelom.
Ulijte vino i ocat te pirjajte na jakoj vatri 25 do 30 minuta. Marmelada od luka je gotovo kada povlačenjem žlice po dnu posude otvorite put koji se brzo puni sirupastim sokom.
Ostavite luk da se ohladi pa ga stavite u sterilizirane staklenke i zatvorite. Može se jesti odmah, a čuvati ga možete u hladnjaku do 3 mjeseca.