Succotach

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Succotach by Shutterstock Shutterstock

Zanimljivo jelo s butternut tikvom i još puno povrća pogodno je za jesenske dane, a za vegetarijansku opciju, slijedite recept, ali izostavite slaninu.

Sastojci

Broj porcija
6
400 gkuhanog bijelog graha
50 gslanine
1 režanjčešnjaka
200 gbutternut tikve
1crvena paprika
100 gtikvica
100 gkukuruza
1 žličicasoli
1 prstohvatpapra
1 žlicamaslaca
2 žličicesvježeg bosiljka

Priprema

1Ispecite tikvu

Izrežite butternut tikvu na kockice i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.


2Ispržite slaninu

Stavite slanine narezanu na kockice na tavu i pržite dok ne postane hrskava, oko 5 minuta.


3Skuhajte

Dodajte nasjeckani luk i češnjak i dinstajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša, oko 10 minuta.


Onda umiješajte kukuruz i grah, crvenu papriku narezanu na trakice, pečenu tikvu, posolite i popaprite te kuhajte, često miješajući. Bit će dovoljno 15 minuta da se sve poveže.


Potom dodajte maslac, promiješajte da se otopi i maknite s vatre. Poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.