Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno.
Od dobivene smjese ispecite 2 kore u velikom limu za pečenje od pećnice kojeg ste obložili papirom za pečenje, na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Svaku koru prerežite na dva dijela tako da na kraju imate 4 koje ćete premazati kremom i slagati jednu na drugu.
Žumanjke izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne zgusne, 10 do 15 minuta.
Nakon što se smjesa ohladila, dodajte kavu. Na kraju pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu od žumanjaka.
Ispečene kore poškropite mješavinom crne kave i ruma, premažite kremom, složite jednu na drugu, pa tortu i izvana tanko premažite kremom.
Za glazuru rastopite tamnu čokoladu na pari, umiješajte ulje i prelijte tortu.
Kada je torta gotova, ohladite je i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.