Mesna pita

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mesna pita by Shutterstock Shutterstock
Mesna pita by Shutterstock Shutterstock

Australska mesna pita radi se od lisnatog tijesta koje je punjeno mesnim umakom. Naravno, postoje razne varijacije tako da se nadjev može umjesto od mljevene junetine raditi i od piletine, šparoga, gljiva, sira, mesa krokodila, povrća ili morskih plodova.

Sastojci

Broj porcija
4

Mesno punjenje

2 žliceulja
1crveni luk, sitno nasjeckan
500 gmljevene junetine
200 mlvode
2goveđe kocke
50 mlpasirane rajčice
3 žliceglatkog brašna
sol, papar

Dodatno

500 glisnatog tijesta
1jaje za premaz

Priprema

1 Napravite punjenje

Na ulju prodinstajte luk pa dodajte meljeveno meso i zapržite sa svih strana. Umiješajte brašno.


Dodajte vodu, pasiranu rajčicu, goveđe kocke, posolite i popaprite pa kuhajte oko 20 minuta da se sve zgusne i napravi umak.


2 Složite pitu

Upalite pećnicu da se grije na 190 stupnjeva.


U vatrostalnu posudu (staklenu ili keramičku) stavite polovicu razvaljanog lisnatog tijesta.


Na to stavite punenje od mesa pa poklopite drugom polovicom.


Premažite razmućenim jajem i napravite par rupica nožem da može izlaziti para koja će se stvarati tijekom pečenja.


3 Ispecite

U zagrijanu pećnicu stavite složenu mesnu pitu i pecite oko 45 minuta.


Poslužite uz salatu.