Kunića operite i narežite na veće komade.
Celer, buču i mrkvu operite, ogulite i narežite na sitnije komade. Kupusnjaču po izboru operite i usitnite. Cvjetaču također operite i narežite.
U većoj posudi na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte povrće, listiće kadulje i češnjak, dodajte suhe šljive i zalijte vinom. Dodajte i varenik i ostavite da se krčka.
U gusnatoj posudi popržite meso da se površina karamelizira pa izvadite sa strane. Dodajte u posudu povrće, na njega posložite poprženo meso, poravnajte i prekrijte alu folijom. Na foliji nožem napravite nekoliko zareza i poklopite.
Tako pripremljenog zeca stavite peći u zagrijanu pećnicu na 125 stupnjeva 3.5 sati.
Krumpir operite, skuhajte u posoljenoj vodi i ogulite.
Kuhani krumpir zgnječite, dodajte na sitno sjeckani peršin, naribani tvrdi sir, maslac i par žlica gustoga jogurta, dobro promiješajte.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega žlicom vadite hrpice pripremljenog krumpira veličine, 6-7 cm. Pospite ih naribanim sirom i maslinovim uljem i stavite peći dok ne poprime zlatnu koricu.
Pečenog kunića poslužite uz krumpir i blanširane cvjetove i listove raštike.