Piletina s povrćem i kus kusom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s povrćem i kus kusom by Mišo Provčin Mišo Provčin
Piletina s povrćem i kus kusom by Unsplash Unsplash

Super ideja za zdrav i ukusan ljetni ručak.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gpilećih prsa
100 gtikvica
30 gkus kusa
30 mlTeriyaki umaka
1 žlicamaslinovog ulja
začini po želji

Priprema

1 Ispecite meso

Piletinu narežite na kockice i stavite u tavu, posolite i dodajte kurkumu ili neki drugi začin po želji, podlijte s malo vode i ispecite. Pecite desetak minuta, a kad voda ispari, malo promiješajte i meso uklonite iz tave.


2 Pripremite povrće

Tikvicu i papriku narežite na tanke trakice, a zatim ih lagano pecite na maslinovom ulju otprilike pet minuta.


3 Dodajte meso i umak

Povrću u tavi zatim dodajte meso i sve prelijte teriyaki umakom pa dobro promiješajte. Po želji dodajte još začina.


4 Dodajte kus kus

Zatim dodajte kus kus koji ste prethodno samo prelili kipućom vodom i ostavili tri do pet minuta, promiješajte i poslužite.