Kunić sa suhim šljivama

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
4h
KompliciranostTežina
Cijena
Kunić sa suhim šljivama by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Kunić sa suhim šljivama by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Kunić sa suhim šljivama by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Kunić sa suhim šljivama by Čedo Kovačević Čedo Kovačević
Kunić sa suhim šljivama by Čedo Kovačević Čedo Kovačević

Sastojci

Broj porcija
4
1kunić
celer
buča
mrkva
listovi ili pupoljci kupusnjača
cvjetača
10suhih šljiva
2 režnjačešnjaka
listovi kadulje
500 mlvina
2 žlicevarenika

Priprema

1Pripremite meso

Kunića operite i narežite na veće komade.


2Pripremite povrće

Celer, buču i mrkvu operite, ogulite i narežite na sitnije komade. Kupusnjaču po izboru operite i usitnite. Cvjetaču također operite i narežite.


3Prodinstajte narezano povrće

U većoj posudi na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte povrće, listiće kadulje i češnjak, dodajte suhe šljive i zalijte vinom. Dodajte i varenik i ostavite da se krčka.


4Popržite meso

U gusnatoj posudi popržite meso da se površina karamelizira pa izvadite sa strane. Dodajte u posudu povrće, na njega posložite poprženo meso, poravnajte i prekrijte alu folijom. Na foliji nožem napravite nekoliko zareza i poklopite.


5Stavite peći

Tako pripremljenog zeca stavite peći u zagrijanu pećnicu na 125 stupnjeva 3.5 sati.


6Pripremite krumpire

Krumpir operite, skuhajte u posoljenoj vodi i ogulite.

Kuhani krumpir zgnječite, dodajte na sitno sjeckani peršin, naribani tvrdi sir, maslac i par žlica gustoga jogurta, dobro promiješajte.


7Stavite ih peći

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega žlicom vadite hrpice pripremljenog krumpira veličine, 6-7 cm. Pospite ih naribanim sirom i maslinovim uljem i stavite peći dok ne poprime zlatnu koricu.


8Poslužite

Pečenog kunića poslužite uz krumpir i blanširane cvjetove i listove raštike.