Slavina pečena piletina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavina pečena piletina by Slava Hodak Slava Hodak

Pečena piletina po receptu Slave Hodak iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6
8pilećih prsa
3češnja češnjaka
1mrkva
300 mlvrhnja za kuhanje
1 žličicacurry-a
ružmarin
sol, papar
maslac

Priprema

1Operite i zapecite pileća prsa

Pileća prsa operite, posušite kuhinjskim ubrusom, začinite po želji i zapecite na "naglo" s obje strane i izvadite iz tave.


2Prodinstajte povrće

Na maslacu popržite na sitno nasjeckan češnjak i luk. Dodajte naribani celer i mrkvu, kratko prodinstajte.


3Dodajte vrhnje za kuhanje i začine

Dinstano povrće zalijte vrhnjem za kuhanje, dodajte curry, ružmarin i začinite soli i paprom. Kratko prokuhajte.


4Vratite pileća prsa

U tavu vratite zapečena pileća prsa, ostavite da sve zajedno kuha 20 minuta.


5Poslužite toplo

Gotova pileća prsa poslužite uz kuhanu rižu i grašak.