Oblatna čokolada-naranča

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Oblatna čokolada-naranča by Grozdana Ančić Robinić Grozdana Ančić Robinić

Oblatna čokolada naranča po receptu Grozdane Ančić Robinić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

4jaja
5 žlicašećera
5 žlicaoštrog brašna
1vanilin šećer

Krema I

10 žlicavode
10 žlicašećera
200 goraha
4rebra čokolade
150 gmaslaca

Krema II

250 gmaslaca
8 žlicašećera u prahu

Dodatno

2oblatne

Priprema

Tijesto

1Odvojite bjelanjke od žumanjaka

Bjelanjke i žumanjke odvojite, od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg.


2Umutite žumanjke, dodajte brašno

Žumanjke i šećer pjenasto umutite. Dodajte brašno, dobro promiješajte.


3Dodajte snijeg

U dobivenu smjesu špatulom lagano umiješajte snijeg.


4Izlijte u lim za pečenje, ispecite

Dobiveno tijesto izlijte u prethodno namašćeni lim za pečenje i stavite peći na 170 stupnjeva 10 minuta.



Krema I

1Zakuhajte šećer i vodu

U posudi pomiješajte vodu i šećer i stavite na vatru da zakuha.


2Dodajte ostale sastojke

U zakuhanu smjesu šećera i vode dodajte mljevene orahe, čokoladu i maslac. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Ohladite kremu

Pripremljenu kremu ostavite da se ohladi.

Krema II

1Umutite šećer i maslac

Šećer u prahu i maslac pjenasto umutite.


2Dodajte sok i koricu

U dobivenu smjesu šećera i maslaca dodajte narančin sok i naribanu koricu. Dobro promiješajte.

Slaganje

1Premažite oblatne

Oblatne premažite tamnom kremom na hrapavijoj strani.


2Premažite biskvit i složite kolač

Biskvit premažite svijetlom kremom, pokrijte oblatnom i okrenite.

Biskvit namazan svijetlom kremom prekrijte oblatnom onom stranom koja je namazana tamnom kremom. Ponovite postupak tako da biskvit bude u sredini, između krema i oblatni.


3Opteretite kolač

Kolač opteretite težim predmetom npr knjigom kako bi se slojevi slijepili. i ostavite kolač da se ohladi.