U dubljoj zdjeli pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i mlijekom. U smjesu dodajte rezane bademe te krušne mrvice dok ne dobijete srednje gustu smjesu.
Ostavite da stoji i nabubri (nekih 20 minuta do pola sata). Od bjelanjaka izradite snijeg uz dodatak prstohvata soli. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu sa žumanjcima.
Na vrućoj, dubljoj tavi rastopite žlicu maslaca i kada se počne pjeniti, izlijte smjesu. Ostavite da se peče dok ne poprimi zlatnožutu boju i ne stvori se korica s donje strane pa pokušajte okrenuti.
Ne sekirajte se ukoliko ne uspijete okrenuti “palačinku” da vam ostane cijela jer ionako sve morate rastrgati (razdrobiti) i ostaviti da se sve ispeče do zlatnožute boje.
Drobljenac poslužite uz preljev od pekmeza, neki sirup, tučeno slatko vrhnje ili jogurt te uz omiljeno voće.
Ja sam dodala pekmez od maline, borovnice iz zamrzivača, svježu marelicu te listiće badema za dodatnu hrskavost.