Mak kocke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak kocke

Ovaj prefini mamin klasik vraća nas u djetinjstvo. Mak kocke jednostavan su i sočan kolač koji osim osnovnog sastojka maka, sadrži glazuru od čokolade i pekmez. Ako ste ljubitelji ruma, možete ga i natopiti njime.

Sastojci

Broj porcija
6

Sastojci za biskvit

3jaja
200 mlulja
200 mlmlijeka
200 gglatkog brašna
200 gmljevenog maka
1vanilin šećer
1prašak za pecivo
80 gšećera
3žlice ruma

Sastojci za glazuru

pekmez od marelice
100 gčokolade za kuhanje
40 gmaslaca

Priprema

1     Pomiješajte sastojke

Izmiješajte žumanjke i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke.


2    Izmiksajte bjelanjke

Posebno izmiksajte bjelanjke dok se ne pretvore u snijeg te ih dodajte u smjesu.


3    Stavite kolač u pećnicu

Pecite kolač pola sata na 200°C.


4     Napravite glazuru

Dok se biskvit peče, na pari otopite čokoladu i maslac. Pečeni biskvit polijte rumom i premažite ga rastopljenim pekmezom od marelice. Polako dodajte čokoladnu glazuru i ostavite da se kolač hladi barem sat vremena.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.