Pohane zelene rajčice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane zelene rajčice by Shutterstock Shutterstock

Pohane zelene rajčice brz su i jednostavan način da iskoristite zelene rajčice i napravite prekrasnu poslasticu za kasno ljeto.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gpšeničnog brašna
35 gkukuruznog brašna
200 mlmlijeka
1jaje
4zelene rajčice srednje veličine
1 žličicasoli
½ žličicebijelog papra
ulje za prženje

Priprema

1Prosijte suhe sastojke

Prosijte pšenično brašno, sol i papar u zdjelu srednje veličine. Dodajte kukuruzno brašno i sve dobro promiješajte. U sredini napravite udubljenje.


2Dodajte jaje i mlijeko pa sve skupa umutite

Pomiješajte jaje i mlijeko pa mješavinu postupno dodajte brašnu. Pjenjačom umutite sadržaj dok ne postane gladak, ali nemojte previše mutiti.


3Narežite rajčice

Narežite rajčice na debele kriške. U tavi zagrijte oko 1 cm ulja.


4Pržite ih minutu sa svake strane

Rajčice uronite u smjesu koju ste pripremili, ocijedite višak i pržite ih po minutu sa svake strane, uz jedno okretanje hvataljkom. Ocijedite ih na papirnatim ubrusima i odmah poslužite.

Napomena

Zelene rajčice su, jednostavno, one koje tek trebaju dozrijeti i postati crvene. Na isti način možete pripremati i crvene rajčice, ali pazite da nisu prezrele jer će biti kašaste.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.