U zdjelu stavite mljeveno meso, obje vrste krušnih mrvica, peršin, ribani sir, sol, papar, muškatni oraščić, jaje i 3/4 šalice tople vode. Vrlo lagano sjedinite sve vilicom. Rukama oblikujte smjesu u okruglice.
Ulijte maslinovo ulje u veliku tavu s debljim dnom. Zagrijte ulje. Vrlo pažljivo, u serijama, stavljajte mesne okruglice u ulje i dobro ih pecite sa svih strana na srednje niskoj vatri, pažljivo okrećući lopaticom ili vilicom. To bi trebalo trajati oko 10 minuta za svaku seriju. Nemojte gomilati mesne okruglice u tavi. Izvadite mesne okruglice na tanjur prekriven papirnatim ručnicima. Bacite ulje, ali nemojte čistiti posudu.
Za umak u istoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i dinstajte na srednje jakoj vatri dok ne postane proziran - 5 do 10 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte još 1 minutu.
Dodajte vino i kuhajte na jakoj vatri dok gotovo sva tekućina ne ispari - oko 3 minute.
Umiješajte rajčice, peršin, sol i papar. Mesne okruglice prebacite u umak, poklopite i pirjajte na najslabijoj vatri 25 do 30 minuta.
Poslužite vruće sa kuhanim špagetima i naribanim sirom.