Pomiješajte sastojke i rukom zamijesite glatko tijesto. Stavite na tanjur, nauljite i pokrijte prozirnom folijom.
Ostavite da se odmori sat do sat i pol na sobnoj temperaturi.
Kupus naribajte (kao za na salatu) i posolite. Ostavite 15-ak minuta da pusti vodu pa ižmikajte kako biste se riješili nepotrebne tekućine.
Na tavi rastopite svinjsku mast i dodajte pripremljeni kupus, sitno nasjeckane čvarke i rog papriku narezanu na rezance.
Odmah dodajte šećer i onda uz povremeno miješanje dinstajte 20-ak minuta. Popaprite i ohladite nadjev.
Razvucite tijesto na pobrašnjenom stolnjaku. Prvo ga malo razvaljajte valjkom, pa razvucite prstima.
Razvlačite oprezno od sredine prema rubovima kako biste dobili ravnomjernu debljinu. Rezultat bi trebalo biti tijesto toliko tanko da se kroz njega mogu čitati novine.
Rasporedite nadjev pa zarolajte. Stavite u nauljen lim za pečenje.
Pecite štrudlu na 180 stupnjeva oko 40 minuta, ovisi i o jačini pećnice.