Brzinski lungić na Stroganoff način

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzinski lungić na Stroganoff način by Shutterstock Shutterstock

Na Stroganoff način se tradicionalno uglavnom priprema goveđi biftek, ali mi smo u ovom receptu upotrijebili svinjski lungić. Ovo jelo se brzo priprema a vrlo je ukusno.

Sastojci

Broj porcija
4
1luk
80 gmaslaca
3 žlicesuncokretovog ulja
1½ žličiceslatke mljevene paprike
290 gšampinjona
680 gsvinjskog lungića
290 ml kiselog vrhnja
2 žličicelimunovog soka
sol
papar
sitno sjeckani peršin
400 gtjestenine po izboru

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kad je kuhana, dobro ju ocijedite, dodajte pola maslaca i nježno promiješajte dok se maslac ne otopi i ne prekrije tjesteninu.


2Dinstajte luk i gljive

Dok se tjestenina kuha, ogulite i narežite luk, odložite ga na jednu stranu i narežite gljive. U veliku tavu dodajte ostatak maslaca i trećinu ulja, te ih otopite na srednje jakoj vatri. Dodajte mljevenu papriku i luk. Dobro promiješajte i polako dinstajte dok luk ne postane proziran i mekan. Dodajte gljive i dinstajte još 4 minute na laganoj vatri.


3Pripremite meso

Dok se gljive kuhaju svinjetinu narežite na tanke trakice. Kada je gotova, mješavinu luka i gljiva prebacite na tanjur i ostavite sa strane. Koristite istu tavu i dodajte drugu trećinu ulja dok se ne zagrije. Dodati polovicu svinjskog mesa i miješajući pržiti oko minutu. Prebacite to na tanjur s lukom. Dodajte preostalu žlicu ulja i pecite drugu polovicu svinjetine, opet 1 minutu. Vratite sve u tavu i dobro promiješajte.


4Dodajte kiselo vrhnje

Dodajte kiselo vrhnje, posolite i prokuhajte. Kuhajte 2 minute dok se malo ne zgusne. Dodajte papar, limunov sok i provjerite treba li soli. Poslužite s tjesteninom prelivenom maslacem i pospite peršinom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.