Kukuruznu krupicu uspite u toplu vodu u kojoj ste rastopili povrtnu kocku. Uz stalno miješanje zakuhajte palentu. Ostavite da nabubri na vrlo slaboj vatri, 10-15 minuta uz povremeno miješanje. Skinite s vatre i malo ohladite.
U međuvremenu povrće očistite i operite, mrkvicu naribajte, a ostalo povrće sitno nasjeckajte.
Na malo maslinovog ulja vrlo kratko popržite mrkvu, a zatim joj dodajte brokulu, papriku i gljive.
Pirjajte 2-3 min, dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon par minuta maknite s vatre i malo ohladite.
Povrće zatim ubacite u palentu i lagano pomiješajte.
Dodajte jaje, ribani sir, kiselo vrhnje i sitno sjeckano svježe začinsko bilje.
Dodajte ostale začine i začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu.
Smjesu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine i rukama oblikujte popečke15. Po potrebi dodajte još malo kukuruznog brašna ili krušnih mrvica, kako bi smjesa bila kompaktnija i kako biste lakše oblikovali popečke.
Popečke pecite na malo ulja na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju i hrskavu koricu, oko 6-7 minuta sa svake strane.