Kukuruzni popečci s povrćem

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kukuruzni popečci s povrćem by Shutterstock Shutterstock

Kukuruzna krupica je vrlo raznolika, a i cijenom pristupačna namirnica. Ovo je naš prijedlog kako od malo povrća i kukuruzne krupice napraviti ukusne, lagane i zdrave popečke.

Sastojci

Broj porcija
3
250 mlvode
0,5povrtne kocke za juhu
2manje mrkve
100 gbrokule
100 gšampinjona
1 češanj češnjaka
3 žliceribanog sira
1jaje
1 žlicakiselog vrhnja
1 kiticasvježeg peršina
2 listasvježeg bosiljka
malo svježeg vlasca
3 žlicekrušnih mrvica (po potrebi)
sol i papar
vegeta
muškatni oraščić

Priprema

1Skuhajte palentu

Kukuruznu krupicu uspite u toplu vodu u kojoj ste rastopili povrtnu kocku. Uz stalno miješanje zakuhajte palentu. Ostavite da nabubri na vrlo slaboj vatri, 10-15 minuta uz povremeno miješanje. Skinite s vatre i malo ohladite.


2Pripremite povrće

U međuvremenu povrće očistite i operite, mrkvicu naribajte, a ostalo povrće sitno nasjeckajte.


3Popržite povrće

Na malo maslinovog ulja vrlo kratko popržite mrkvu, a zatim joj dodajte brokulu, papriku i gljive.


Pirjajte 2-3 min, dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon par minuta maknite s vatre i malo ohladite.


4Povrće dodajte palenti

Povrće zatim ubacite u palentu i lagano pomiješajte.


Dodajte jaje, ribani sir, kiselo vrhnje i sitno sjeckano svježe začinsko bilje.


Dodajte ostale začine i začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu.


5Oblikujte popečke

Smjesu dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine i rukama oblikujte popečke15. Po potrebi dodajte još malo kukuruznog brašna ili krušnih mrvica, kako bi smjesa bila kompaktnija i kako biste lakše oblikovali popečke.


6Ispecite popečke u tavi

Popečke pecite na malo ulja na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju i hrskavu koricu, oko 6-7 minuta sa svake strane.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.