Svinjetina u pikantnom umaku

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjetina u pikantnom umaku
Ovo jelo jako je ukusno i fino. Najviše sliči vinskom gulašu i pašticadi. Samo što je puno jednostavnije za napraviti od pašticade.

Sastojci

Broj porcija
5
400 gsvinjskog karea
1 žlicasvinjske masti
2luka
1veća paprika
1rajčica
200 mlbijelog vina
200 mlpasirane rajčice
sol, papar
crvena paprika, feferoni
1 žlicabrašna za zgušnjavanje (ako želite)
njoki za prilog

Priprema

1 Prodinstajte meso

Meso izrežite na kocke veličine zalogaja. Na zagrijanoj masti ispržite meso dok ne dobije lijepu žutkastu boju.


2 Ubacite povrće

Meso tad izvadite, a u mast dodajte sjeckani luk. Kad se zastakli ubacite papriku i rajčicu na kockice. Kad malo omekša, sve ispasirajte (drobilicom za pire ili štapnim mikserom).


3 Dodajte začine

Sad vratite meso i dodajte sve začine. Oprezno s feferonom - ako ne volite jako pikantno i ljuto, stavite trećinu feferona. Uvijek možete dodati još.


4 Podlijte vinom

Podlijte vinom i smanjite vatru da se lagano krčka. Kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, po potrebi možete dodat i čašu vode da se duže krčka.


Pred kraj u čaši vode razmutite malo brašna. Ubacite u lonac i prokuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz često miješanje.


Trebate dobiti gusti umak. Njoke posebno skuhajte i ubacite u umak.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.