Meso izrežite na kocke veličine zalogaja. Na zagrijanoj masti ispržite meso dok ne dobije lijepu žutkastu boju.
Meso tad izvadite, a u mast dodajte sjeckani luk. Kad se zastakli ubacite papriku i rajčicu na kockice. Kad malo omekša, sve ispasirajte (drobilicom za pire ili štapnim mikserom).
Sad vratite meso i dodajte sve začine. Oprezno s feferonom - ako ne volite jako pikantno i ljuto, stavite trećinu feferona. Uvijek možete dodati još.
Podlijte vinom i smanjite vatru da se lagano krčka. Kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu, po potrebi možete dodat i čašu vode da se duže krčka.
Pred kraj u čaši vode razmutite malo brašna. Ubacite u lonac i prokuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz često miješanje.
Trebate dobiti gusti umak. Njoke posebno skuhajte i ubacite u umak.