File pilećeg zabatka u umaku od meda i limuna

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
File pilećeg zabatka u umaku od meda i limuna by Perutnina Ptuj Perutnina Ptuj
File pilećeg zabatka u umaku od meda i limuna by Perutnina Ptuj Perutnina Ptuj
File pilećeg zabatka u umaku od meda i limuna by Perutnina Ptuj Perutnina Ptuj

Još jedan ukusni i brzi recept. Međimursko pile u umaku od meda i limuna by Vedrana Orlović (@kefirolicious). 

Fileti zabatka savršeni su za ovaj recept, budući da je tamno meso mekše i puno okusa. Limun i đumbir slatkoći meda daju svježu i oštru notu.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicebrašna od tapioke
½ žličicesoli za piletinu
15 gmaslaca za piletinu
3 žlicemeda
2 žlicenaribanog đumbira
1 češanjčešnjaka, sitno narezan
100 mlpovrtnog temeljca
0,5 glavicecvjetače
2 šakešpinata
1,5 limunsok
maslinovo ulje
malo maslaca za povrće
sol za povrće

Priprema

1Priprema

Pripremite dvije dublje tave, za povrće i za piletinu.


2Narežite

Papriku i tikvice narežite na manje kockice, a cvjetove cvjetače usitnite i uklonite deblje stabljike.


3Sjedinite sastojke

U tavu za povrće dodajte maslac i maslinovo ulje, zatim narezano povrće. Sve izmiješajte i posolite te pustite da se povrće peče na laganoj vatri u zatvorenoj posudi. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte malo vode (par jušnih žlica).


4Pripremite filete

Filete narežite na manje komade. Stavite ih u staklenu zdjelu pa dodajte sol i brašno. Dobro sve izmiješajte kako bi brašno prekrilo sve komade piletine.


5Pecite

U dubljoj tavi za piletinu otopite maslac i dodajte maslinovo ulje. Dodajte filete i pecite 7-8 minuta, dok obje strane ne porumene.


6Sjedinite sastojke

Dodajte đumbir i češnjak, miješajte 30 sekundi, zatim dodajte pileći temeljac, limunov sok, med i kriške limuna.


7Kuhajte

Pustite da zavrije i kuhajte 5 minuta dok se umak malo ne reducira.


8Miješajte

Dok se piletina peče, svakih par minuta promiješajte povrće.


9Poklopite piletinu i dodajte špinat

Pečenu piletinu poklopite da se zadrži toplina, a u pečeno povrće dodajte oprani špinat pa svo povrće pecite uz miješanje još 2 minute, dok špinat ne uvene. 


10Poslužite

Poslužite toplu piletinu i povrće uz rižu ili tjesteninu. Ovaj put sam odabrala rezance od crne riže.

PROMO
Perutnina Ptuj
Perutnina Ptuj
PP Pipo Čakovec - jedini hrvatski certificirani proizvođač za uzgoj pilića 100% bez antibiotika.