Pripremite dvije dublje tave, za povrće i za piletinu.
Papriku i tikvice narežite na manje kockice, a cvjetove cvjetače usitnite i uklonite deblje stabljike.
U tavu za povrće dodajte maslac i maslinovo ulje, zatim narezano povrće. Sve izmiješajte i posolite te pustite da se povrće peče na laganoj vatri u zatvorenoj posudi. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte malo vode (par jušnih žlica).
Filete narežite na manje komade. Stavite ih u staklenu zdjelu pa dodajte sol i brašno. Dobro sve izmiješajte kako bi brašno prekrilo sve komade piletine.
U dubljoj tavi za piletinu otopite maslac i dodajte maslinovo ulje. Dodajte filete i pecite 7-8 minuta, dok obje strane ne porumene.
Dodajte đumbir i češnjak, miješajte 30 sekundi, zatim dodajte pileći temeljac, limunov sok, med i kriške limuna.
Pustite da zavrije i kuhajte 5 minuta dok se umak malo ne reducira.
Dok se piletina peče, svakih par minuta promiješajte povrće.
Pečenu piletinu poklopite da se zadrži toplina, a u pečeno povrće dodajte oprani špinat pa svo povrće pecite uz miješanje još 2 minute, dok špinat ne uvene.
Poslužite toplu piletinu i povrće uz rižu ili tjesteninu. Ovaj put sam odabrala rezance od crne riže.