Savršena pohana piletina

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Savršena pohana piletina by Shutterstock Shutterstock

Chef iz Umaga, Antonio Brajković, dao nam je recept i savjete za najbolju pohanu piletinu pripremljenu kod kuće.

Sastojci

Broj porcija
6
2pileća filea
3jaja
glatko brašno
krušne mrvice
3 žlicesvinjske masti
sol, papar

Priprema

1 Izrežite meso

Pileće filee narežite na debljinu od 5-10 mm, jer kako Antonio kaže, ta je debljina idealna za odreske. Prije paniranja je začinite začinima po želji.


2 Panirajte odreske

Najbolje je koristiti domaća jaja koja ne sadrže puno vode, a važno je i da ih dobro izmutite i sjedinite bjelanjak i žutanjak. 


Kada piletinu valjate u mrvice, nemojte je jako pritiskati, nego je lagano prislonite u tanjur s brašnom i krušnim mrvicama, a možete je i lagano posuti. Važno je da smjesu ne pritišćete u meso, jer će tako i pohani dio biti tvrđi nakon pečenja. 


2 Pržite

Zagrijte nekoliko žlica svinjske masti. Piletinu stavite u vrelo ulje, nemojte pržiti predugo, a važno je da pratite boju mesa - pržite nekoliko minuta sa svake strane, da meso dobije zlatnu boju.


Kada je meso pečeno, savjetuje da po njemu procijedite puno limunovog soka.