Upalite pećnicu na 180 stupnjeva te pripremite lim za pečenje (dimenzije 28 x 40 cm) kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i istucite ih u čvrst snijeg.
Žumanjcima dodajte šećer i vanilin šećer pa ih pjenasto umutite.
U prosijano brašno dodajte prašak za pecivo i naribanu čokoladu pa ih sjedinite sa smjesom žumanjaka i šećera.
Dodajte mljevene orahe i izradite smjesu.
Ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Istresite smjesu u pripremljen lim za pečenje pa pecite nekih 10 do 15 min na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit prevrnite na čistu krpu koju ste posuli s malo šećera u prahu, odvojite papir za pečenje pa smotajte roladu skupa s krpom i ostavite da se ohladi.
Za kremu umutite jaja sa šećerom i stavite kuhati na paru.
Natrgajte čokoladu pa kuhajte kremu dok se smjesa ne zgusne, trebat će vam nekih 15 min uz miješanje.
U vruću kremu dodajte mljevene orahe, može i malo ruma za aromu pa ostavite da se ohladi.
Izradite omekšali maslac pa mu pomalo dodajte ohlađenu kremu i sve sjedinite.
Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte pa premažite kremom, a dio kreme ostavite za premazivanje rolade izvana.
Zamotajte roladu pa postavite na pladanj tako da vam spoj bude ispod.
Premažite s dvije do tri žlice kreme te ukrasite po želji tučenim slatkim vrhnjem, mljevenim orasima ili voćem.
Ohladite i uživajte.