Bake kuhaju: Pileći paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Bake kuhaju: Pileći paprikaš by Youtube Youtube
Bake kuhaju: Pileći paprikaš
Bake kuhaju: Pileći paprikaš
Bake kuhaju: Pileći paprikaš by youtube
Bake kuhaju: Pileći paprikaš

Baka Marijana iz malenog naselja Čamerovac koje se nalazi u blizini Slunja nam je pokazala kako priprema pileći paprikaš.

Sastojci

Broj porcija
6

Paprikaš

2 glaviceluka
3 žlicesvinjske masti
2mrkve, nasjeckane
2 češnja češnjaka, nasjeckana
papar
1cijelo pile (oko 1.5 kg)
1,5 kgkrumpira, nasjeckanog na kockice
2 žliceslatke mljevene paprike
3slatka feferona
topla voda za podlijevanje

Knedlice

1jaje
4 žlicebrašna
1 žlicasoli

Priprema

1Pirjajte luk

Započnite tako da na masti pirjate luk dok ne poprimi zlatnožutu boju.


2Dodajte mrkvu, češnjak i papar

U lonac dodajte narezanu mrkvu, nasjeckani češnjak i papar te nastavite kuhati.


3Rasjecite pile

Oštrim nožem pile rasjecite na manje komade. Trticu odstranite i bacite.


4Dodajte piletinu i krumpir

U lonac dodajte komade piletine zajedno s krumpirom narezanim na kockice.


5Dodajte mljevenu papriku i slatke feferone

Mesu i povrću u loncu dodajte mljevenu papriku i slatke feferone.


6Podlijte toplom vodom

Lagano podlijte sastojke toplom vodom dok ne budu pokriveni, pa kuhajte jelo sat vremena.


7Pripremite knedlice

Za knedlice pomiješajte jaje, brašno i sol u gustu smjesu.


Desetak minuta prije kraja kuhanja u paprikaš žličicu po žličicu dodajte smjesu za knedle.


8Poslužite

Paprikaš poslužite vruć i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.