Salata s bulgurom, rajčicom i krastavcima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s bulgurom, rajčicom i krastavcima  by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan recept za zdravu i hranjivu salatu.

Sastojci

Broj porcija
6
180 gbulgura
250 mlvruće vode
naribana korica jednog limuna
3 žlicemaslinovog ulja
2 žličicenasjeckanog češnjaka
15 glistića metvice
400 grajčice
220 gsvježih krastavaca
malo soli
malo papra

Priprema

1 Namočite bulgur

U veliku zdjelu za salatu stavite bulgur i prelijte ga vrućom vodom. Ostavite ga da upije svu vodu, za što će mu trebati otprilike sat vremena.


Dok se bulgur namače, ogulite koricu jednog limuna i stavite ju u manju posudu, a sok od limuna iscijedite u zdjelu.


Češnjak nasjeckajte na sitno i prelijte ga maslinovim uljem, a zatim to pomiješajte s limunovim sokom i naribanom limunovom koricom.


2 Marinirajte

Kad bulgur upije svu vodu, prelijte ga preljevom od češnjaka i limuna i ostavite da se marinira dok sjeckate začinsko bilje i povrće.


3 Narežite povrće

Peršin i metvicu operite i osušite papirnatim ručnicima. Nasjeckajte začinsko bilje i narežite mladi luk te umiješajte u bulgur.


Krastavce ogulite i narežite ih, kao i rajčice, na komade jednake veličine, no ne prevelike, već taman da budu za jedan zalogaj.


Sve sastojke umiješajte u salatu, a zatim začinite solju i paprom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.