Gulaš od želudaca

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Gulaš od želudaca
Gulaš od želudaca
Gulaš od želudaca
Gulaš od želudaca
Gulaš od želudaca

Ovo je jedno od onih jela koje spadaju u kategoriju volim - ne volim.. Kao što su npr. fileki (ali o tome ćemo drugi put). Mi smo obožavatelji pa dijelim s vama ovaj receptić.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpilećih želudaca
1luk
1mrkva
2mekše rajčice
1crvena paprika
1 ltemeljca
50 mlcrnog vina
2 žlicemasti
1 žlicaglatkog brašna
1 žlicašećera
200 mlpasirane rajčice
sol, papar, češnjak, peršin
crvena slatka paprika
ljuta paprika po želji

Priprema

1 Skuhajte iznutrice

Želuce operite i narežite na manje komade i stavite kuhati u pola litre temeljca dok ne omekšaju.


2 Dinstajte povrće

Na žlicu masti stavite luk, paradajz, papriku i mrkvu da se dinstaju uz lagano podlijevanje temeljcem od kuhanja iznutrica.


3 Spojite i skuhajte sve skupa

Dodajte kohane želuce, dinstajte kratko i podlijte vinom. Kad vino ispari, podlijte temeljcem i dodajte začine.


Nakon desetak minuta, kad zavrije, dodajte pasiranu rajčicu. Poklopite i ostavite kuhati pola sata.


4 Dodajte zapršku

Na žlici masti zapržite brašno i ubacite u gulaš. Kad se zgusne, ugasite vatru i pustite da odstoji malo.


Skuhajte palentu ili pire krumpir za prilog.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️