Kremasta torta od čokolade i naranče

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta torta od čokolade i naranče by Julijana Sabljak Julijana Sabljak

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo tortu od čokolade i naranče, kombinacije koja je vrlo popularna i omiljena gotovo svima, a čini se kako je to slučaj i s našim čitateljima. Autorica fotografije Julijana Sabljak podijelila je i recept po kojem je radila.

Sastojci

Broj porcija
12

Ganache

300 mlslatkog vrhnja
200 gtamne čokolade

Voćna krema

500 mlsoka od naranče
2 vrećicepraška za puding od vanilije
200 gšećera
200 mlslatkog vrhnja
200 gkrem sira
1 vrećicaželatine

Biskvit

2jaja
4 žlicešećera
1vanilin šećer
4 žliceulja
4 žlicetople vode
1prašak za pecivo
4 žliceglatkog brašna
2 žlicekakaa

Voćni preljev

500 mlsoka od naranče
100 gšećera
2 vrećicepreljeva za tortu

Priprema

1 Ganache

Ganache napravite prvi jer mu treba neko vrijeme da se stegne. Jednostavno je - na pari rastopite vrhnje sa sjeckanom čokoladom, i to dobro izmiješajte pjenjačom kako bi nastala tamna, glatka smjesa.


Ostavite sa strane da se ohladi, a za to vrijeme možete pripremiti ostatak.


2 Voćna krema

Na pari skuhajte puding sa šećerom u soku od naranče.


Kad se zgusne, ostavite da se ohladi, a tek netom prije slaganja torte ćete završiti ovu kremu tako da u potpuno ohlađeni puding od naranče dodate tučeno slatko vrhnje koji ste prije spajanja s pudingom pomiješali s krem sirom.


Kad spojite, u to ćete dodati otopljenu želatinu


3 Biskvit

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte pa dodajte ostale sastojke. Izlijte u okrugli kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Ohladite.


4 Slaganje i preljev

Prvo složite tortu, a onda ćete je preliti preljevom. Ohlađeni biskvit koji ste izvadili iz kalupa pa stavili natrag u kalup obložen čistim papirom za pečenje, poškropite narančinim sokom (može i rum ili samo mlijeko), pa premažite ganacheom koji ste ohladili prvo na sobnoj temperaturi, onda još u hladnjaku, pa nakon toga izmiksali da postane lagano pjenast.


Sada preko ganachea prelijte kremu od pudinga od naranče koju ste dovršili kako je opisano gore u uputama kod pripreme kreme.


Slobodno kremu od naranče prohladite da se malo stegne, pa tada prelijete preljevom od naranče koji ste pripremili prema uputama na pakiranju.


Hladite tortu minimalno 12 sati.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.