Frankfurtski zeleni umak

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Frankfurtski zeleni umak by Shutterstock Shutterstock

Recept za ukusan i osvježavajuć umak od začinskog bilja i jogurta. Potječe iz Frankfurta, gdje se poslužuje uz gotovo sve - odreske, pohano meso, pečenku ili jela poput pečenog krumpira s jajima.

Sastojci

Broj porcija
2
150 gboražina, češnjak, kres, peršin, goruša, kiselica i vlasac
150 gcreme fraiche ili kiselog vrhnja
150 ggrčkog jogurta
1luk, manji
1 žličicasenfa
1 žlicamaslinovog ulja
1 žlicasoka od limuna
sol i papar

Priprema

1 Pripremite začine

Operite i grubo narežite začine, a potom ih usitnite štapnim mikserom.


2 Dodajte ostale sastojke

Začinima dodajte jogurt i creme fraiche ili kiselo vrhnje. Sitno nasjeckajte luk pa ga umiješajte sa senfom i limunovim sokom. Začinite soli i paprom po želji. Odstavite da odstoji i ohladite prije posluživanja.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.