Bundevara

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Bundevara by Stela Erdeg Stela Erdeg

Fina bundevara naše čitateljice Stele Erdeg iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4

Preljev

4jaja
1 šalicašećera
cimet
1 šalicajogurta
1 šalicagriza
1prašak za pecivo
2vanilin šećera
1 šalicaulja
Napomena: Mjera je šalica od 200 ml.

Nadjev

1,5 kgnaribane bundeve
4 žlicešećera
cimet

Dodatno

500 gkora za savijače

Priprema

1 Pripremite bundevu

Bundevu naribajte, dodajte 4 žlice šećera i cimet pa ostavite sa strane dok pripremate preljev.


2 Napravite preljev

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke umutite mikserom pa im postepeno dodajte šećer. Dodajte žumanjke i ostale sastojke i umutite.


3 Složite pitu

Koru premažite preljevom i ponovite postupak s drugom korom, a na treću koru stavite nadjev od bundeve i zarolajte.


Dobit ćete četiri štruce, a na kraju ih premažite ostatkom preljeva.


4 Ispecite

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept