Bundevara

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Bundevara by Stela Erdeg Stela Erdeg
Bundevara by Stela Erdeg Stela Erdeg
Bundevara by Stela Erdeg Stela Erdeg
Bundevara by Stela Erdeg Stela Erdeg

Fina bundevara naše čitateljice Stele Erdeg iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4

Preljev

4jaja
1 šalicašećera
cimet
1 šalicajogurta
1 šalicagriza
1prašak za pecivo
2vanilin šećera
1 šalicaulja
Napomena: Mjera je šalica od 200 ml.

Nadjev

1,5 kgnaribane bundeve
4 žlicešećera
cimet

Dodatno

500 gkora za savijače

Priprema

1 Pripremite bundevu

Bundevu naribajte, dodajte 4 žlice šećera i cimet pa ostavite sa strane dok pripremate preljev.


2 Napravite preljev

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke umutite mikserom pa im postepeno dodajte šećer. Dodajte žumanjke i ostale sastojke i umutite.


3 Složite pitu

Koru premažite preljevom i ponovite postupak s drugom korom, a na treću koru stavite nadjev od bundeve i zarolajte.


Dobit ćete četiri štruce, a na kraju ih premažite ostatkom preljeva.


4 Ispecite

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.