Cijele naranče skupa s korom stavite u lonac i prelijte ih s otprilike 2 l hladne vode. Stavite ih kuhati. Nakon što voda zakuha, poklopite lonac i kuhajte naranče dok ne omekane. Nakon otprilike 30-60 minuta probodite nožem - ako prolazi, kuhane su. Izmiksajte naranču u pire uz pomoć štapnog miksera ili blendera. Prohladite ju.
Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije. Kalupu promjera 24 ili 26 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite. Izmiksajte pire od naranče sa svim ostalim sastojcima - oko 1 minute, da se sve lijepo poveže.
Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 30-45 minuta. Nakon nekog vremena na tortu tijekom pečenja stavite komad papira za pečenje kako vam nebi izgorila.
Provjerite tortu čačkalicom ili nožem - ako nema tragova biskvita, gotova je (svakako pazite da ju ne presušite kako bi vam ostala sočna).
Nasjeckajte ili nalomite čokoladu. Slatko vrhnje za šlag zakuhajte u lončiću. Vrhnje skinite s vatre, dodajte mu čokoladu. Ostavite da odstoji pola minute pa tek onda pjenjačom spojite.
Miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Ostavite da malo odstoji - oko minutu, dvije pa tek zatim prelijte tortu. Tortu možete ostaviti u kalupu dok ju prelijevate ganacheom kako bi bio ravan.
Ohladite i čuvajte na sobnoj temperaturi (eventualno ju preko noći ili ako su vani velike vrućine stavite u frižider).
Također tortu obavezno poslužite sa sobne temperature - nikako ne iz hladnjaka.