Goveđi gulaš

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđi gulaš by Slava Hodak Slava Hodak

Ako nemate ideja što kuhati za ručak, inspirirajte se ovim receptom naše čitateljice Slave Hodak za goveđi gulaš. Podijelila ga je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6
1,5 kggovedine
1,5 kgcrvenog luka
5 žlicaulja
3 žliceslatke crvene paprike
malo octa
3 režnjačešnjaka
1 žličicasjemenki kima
2 žličicemažurana
5 žlicakoncentrata od rajčice
2 žliceglatkog brašna
1 čašacrnog vina
malo vode
sol, papar i chili po želji

Priprema

1 Narežite meso

Govedinu prvo narežite na kockice i pazite da budu jednake veličine.


2 Propirjajte luk

Luk nasjeckajte, a zatim par žlica ulja zagrijte u većem loncu i lagano propirjajte luk. Dodajte papriku i malo octa i promiješajte.


3 Dodajte meso

Luku dodajte kockice mesa i prvo ih lagano popržite, a zatim u lonac dodajte češnjak narezan na sitne ploške, kim, mažuran i malo soli po želji.


4 Dodajte rajčicu i brašno

Mesu zatim dodajte i koncentrat rajčice i brašno, malo popaprite i začinite chilijem po želji te na kraju podlijte s jednom čašom crvenog vina i malo vode.


5 Kuhajte na laganoj vatri

Ostavite da lagano krčka na laganoj vatri i ne zaboravite malo po malo promiješati.


Kuhajte oko dva i pol sata te poslužite uz prilog po izboru - tjesteninu, knedle ili krumpir.