Odojku zarežite kožu oštrim nožem pazeći da se ne zarezuje meso. U posebnoj posudi pomiješajte sol, papar, soja umak, ribani đumbir, češnjak nasjeckan na listiće, majčinu dušicu i maslinovo ulje.
Odojak dobro natrljajte s mješavinom i ostavite marinirati preko noći.
Sutradan meso izvadite iz marinade, obrišite i ostavite dok ne se zagrije do sobne temperature.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Meso prebacite u širok pleh te ubacite u pećnicu koju smo predhodno zagrijali na 20 minuta.
Mrkvu, luk, korjen peršina i koromač očistite, operite i krupno narežite. Povrće posolite, popaprite i ubacite u isti pleh s odojkom.
Nakon što ste ubacili povrće, smanjite pećnicu na 160 stupnjeva te pecite dok se meso lagano ne odvaja od kostiju.
Pečeno meso prije rezanja ostavite da odmori oko 10 minuta. Narežite i poslužite s pečenim povrćem koje mora ostati malo hrskavo.
U pleh gdje ste pekli odojak dodajte malo vode ili pilećeg temeljca, kratko prokuhajte i prelijte preko pečenog odojka.