

Ovaj jednostavni, domaći desert gotov je za 15 minuta pripreme. Najviše vremena ode na čišćenje šljiva, a ostatak se radi u jednoj jedinoj posudi – rukama, bez miksera i dodatnog posuđa. Rezultat je savršeno prhko tijesto koje se topi u ustima, a sočne šljive daju mu blagu kiselkastu svježinu. Savjet: Ako koristite smeđi šećer, najbolji izbor je Muscovado, koji kolaču daje dublji, karamelasti okus. Količinu šećera možete prilagoditi vlastitom ukusu. Ako kolač pečete u obliku s pomičnim dnom, stavite ga na ALU foliju kako sok, koji šljive ispuste tokom pečenja, ne bi kapao po pećnici.
Ovaj kolač brzo se priprema i bogat je hranjivim sastojcima poput meda, jabuka, palente i punomasnog mlijeka. Idealan je kao desert, međuobrok ili doručak, a slatkoću možete prilagoditi količinom šećera.
Ova je juha savršena za dane kada se preznojimo i od same pomisli na štednjak. Aromatična je, glatko klizi nepcem, a orasi joj daju mrvicu hrskavosti. Brza je, laka i jednostavna za pripremiti.
Punjenje je napravljeno s avokadom, a dodatak senfa i začina čini jaja izuzetno pikantnima. Kako biste im udahnuli malo profinjenosti, na vrh dodajte komadić dimljenog lososa.
Ova zasitna juha može biti početak obroka, ali također i cijeli obrok s obzirom na to da je vrlo izdašna i hranjiva.