Skuša iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Skuša iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Skuša je plava riba koju nutricionisti svrstavaju među najpoželjnije namirnice, kada je riječ o zdravom i uravnoteženom obroku. Ovaj recept skuše pripremljene u pećnici odličan je prijedlog za obiteljski ručak.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgskuše
3luka
800 gkrumpira
6 režanjačešnjaka
3žute paprike
1limun (sok)
4 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
1 prstohvatpapra

Priprema

1 Pripremite ribu

Očistite skuše, stavite ih u posudu, posolite i popaprite. Prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju oko 30 minuta.


2 Pripremite povrće

Luk i češnjak oljuštite i krupno narežite. Papriku narežite na trakice, a krumpir na deblje ploške.


Krumpir stavite u lonac te ulijte tek toliko vode koliko je potrebno da ga prekrije. Kuhajte ga oko 10 minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša.


3Ispecite

Na lim za pečenje stavite povrće, prelijte maslinovim uljem u kojem se marinirala skuša i limunovim sokom.


Na to stavite skuše i pecite u pećnici 30 minuta na 200 stupnjeva.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.