Reform torta

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Reform torta by Shutterstock Shutterstock

Poznata već desetljećima.

Sastojci

Broj porcija
8

Kore

10bjelanjaka
200 gšećera
300 gmljevenih oraha
2 žliceoštrog brašna

Krema

10žumanjaka
200 gšečera
100 gčokolade za kuhanje
250 gmaslaca
3 žlicekuhane crne kave

Dodatno za natopiti kore

50 mlohlađene crne kave
3 žliceruma

Glazura

100 gtamne čokolade
3 žliceulja

Priprema

1Pripremite kore

Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg, a zatim postupno dodajte orahe i brašno.


Od dobivene smjese ispecite 2 kore u velikom limu za pečenje od pećnice kojeg ste obložili papirom za pečenje, na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


Svaku koru prerežite na dva dijela tako da na kraju imate 4 koje ćete premazati kremom i slagati jednu na drugu.


2Pripremite kremu

Žumanjke izmiješajte sa šećerom, dodajte čokoladu, stavite na paru i kuhajte miješajući dok se smjesa ne zgusne, 10 do 15 minuta.


Nakon što se smjesa ohladila, dodajte kavu. Na kraju pjenasto izmiješan maslac umiješajte u ohlađenu kremu od žumanjaka.


3Završite tortu

Ispečene kore poškropite mješavinom crne kave i ruma, premažite kremom, složite jednu na drugu, pa tortu i izvana tanko premažite kremom.


Za glazuru rastopite tamnu čokoladu na pari, umiješajte ulje i prelijte tortu.


Kada je torta gotova, ohladite je i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.