Kekse sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem.
Stavite ih u kalup za tortu (promjera cca 25 cm) i utisnuti sa žlicom ili šalicom kao podlogu.
Krem sir izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i dodajte jaja. Izlijte na podlogu od keksa i poravnajte.
Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite 20 minuti na 170 stupnjeva, otvorite pećnicu da izađe para, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 20 minuta.
Kiselo vrhnje i šećer izmiješajte pjenjačom i prelijte preko žlice na kremu od sira.
Vratite u pećnicu još 10 minuta na 150 stupnjeva, zatim ugasite pećnicu, malo otvorite vrata i ostavite tortu od sira još cca 10 minuta.
Ukrasite po želji. Dobro ohladite prije posluživanja.