Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Istucite ih u snijeg uz dodatak malo soli. Žumanjke dugo miješajte sa šećerom. Trebate dobiti svijetlu i glatku smjesu. Za mekan i prozračan biskvit upravo je važan taj korak.
U žumanjke dodajte sok i koricu limuna te prosijano brašno. Brašno dodavajte postepeno, žlicu po žlicu uz miješanje.
Smjesi dodajte snijeg od bjelanjaka. Ručno ga umiješajte.
Biskvit izlijte u kalup za pečenje torte koji ste premazali maslacem i posipali brašnom. Moj kalup je bio promjera 20cm. Biskvit pecite 30 do 40 minuta na 170°. Drvenim štapićem provjerite je li biskvit pečen.
Ostavite da se biskvit dobro ohladi te ga prerežite na tri jednaka dijela.
Hladno mlijeko stavite u zdjelu te pjenjačom umutite brašno da bude bez grudica.
Smjesu miješajte i zagrijavajte na slaboj vatri. Krema će ispasti gusta. Ostavite smjesu da se ohladi.
Omekšali maslac izradite sa šećerom u prahu. Dodala sam i limunovu koricu. Smjesa mora biti svilena i glatka
Ohlađenu smjesu izmiješajte sa smjesom maslaca i šećera u glatku kremu. Ukoliko su vam se stvorile grudice protisnite kuhanu kremu kroz sito ili je propasirajte.
Na stalak za tortu stavite dio biskvita koji ima gornju koricu i namažite kremom. Zatim stavite srednji biskvit pa kremu. Završite s dijelom biskvita koji se u kalupu pekao dolje da vam površina bude ravna. Cijelu tortu premažite kremom.
Tortu dodatno možete ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem, bombonima u obliku pisanica, bobičastim voćem ili jestivim cvijećem.
Prije posluživanja tortu izvadite na sobnu temperaturu da krema malo otpusti. Poslužite uz desertno vino ili liker.