Pita od krumpira, mladog luka, češnjaka i slanine

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od krumpira, mladog luka, češnjaka i slanine

Što reći... Osim da je prava eksplozija okusa i predobro ide uz dip (kiselo vrhnje, malo češnjaka, majoneza, sol, papar i peršin) i domaću kobasicu.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

4krumpira
3mlada luka
2 režnjačešnjaka
dimljena slanina
sol, papar, peršin

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od brašna ,soli i vode zamijesite tijesto, neka odstoji 30 minuta.


2 Napravite nadjev

Krumpir ogulite i narežite na sitne kockice, dodajte sitno narezani luk, češnjak i malo dimljene slanine. Sve dobro začinite i promiješajte.


3 Oblikujte pitu

Tijesto rukama razvucite te otkinite deblje krajeve, malo poškropite uljem te rasporedite nadjev.


Zarolajte s jedne i druge strane. U nauljenu tepsiju pitu složite u krug, ponovite postupak drugim dijelom tijesta ako ivam je ostalo za dvije runde te je poškropite uljem.


4 Ispecite

Stavite peći na 200 stupnjeva oko pola sata.