Mini pite s blitvom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini pite s blitvom i sirom
Mini pite s blitvom i sirom
Mini pite s blitvom i sirom

Za ove mini pite vam ne treba puno sastojaka, priprema traje jako kratko, a okus je savršen. Ono što ovo jelo čini toliko savršenim je definitivno domaća blitva iz maminog vrta. Blitva je izuzetno cijenjena biljka, a u doba starih Grka i Rimljana smatrana je čudotvornom biljkom. Gotovo da nema vitamina ili minerala koji nisu u određenoj količini prisutni u blitvi.

Sastojci

Broj porcija
5
500 gkora za pitu (11 listova)
600 gsvježe, sitno rezane blitve
380 gsvježeg sira
2jaja
200 gkiselog vrhnja
biljno ulje
1½ žličicesoli, za blitvu
½ žličicesoli, za sir

Priprema

1Pripremite blitvu

Operite blitvu i narežite je na manje komade. Posolite i ostavite sa strane.


2Pripremite smjesu sa sirom

Izmutite jaja.


Dodajte sir, vrhnje i sol. Sve dobro sjedinite u glatku smjesu.


3Dodajte blitvu u smjesu sa sirom

Ocijedite pripremljenu blitvu i dodajte je u smjesu sa sirom.


Promiješajte kako bi se blitva ravnomjerno rasporedila.


4Oblikujte pite

Kore preklopite u oblik trokuta. Namastite ih uljem kako bi postale hrskave.


Rasporedite smjesu od sira i blitve po korama i zarolajte ih.


Oblikovane pite slažite na papir za pečenje.


5Ispecite u pećnici

Stavite pite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.


Pecite ih oko 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđe boje.


6Poslužite

Poslužite toplo i uživajte!