Đuveč iz zemljanog lonca

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Đuveč iz zemljanog lonca

Jelo koje je zasitno, ali zdravo! Kuhala ga je moja baka, moja mama, a sad i ja :)

Sastojci

Broj porcija
4
500 gsvinjetine od buta (može i junetina)
1veća glavica crnog luka
1veća mrkva
2paradajza
100 gmahuna
2 režnjačešnjaka
sol i papar
1 žlicazačinske paprike
200 mlvode
150 mlulja
2lovorova lista

Priprema

Meso izrežite na kockice i složite na dno posude. Crni luk izrežite na četvrtine i stavite preko mesa, a zatim složite mrkvu izrezanu na deblje kolutove.


Začinite. Paradajz oljuštite, te narežite na veće komade i složite preko mrkve. Dodajte narezanu papriku.


Tikvicu izrežite na krupnije komade. Složite preko povrća. Na kraju stavite mahune (može i zamrznuta), te začinite. Dodajte vodu i ulje.


Poklopite i stavite u rernu da se peče na 180 °C najmanje 2h.


Napomena: Između slaganja povrća stavite lovorov list, bijeli luk i po želji malo papra.

Rose Marie
Rose Marie

Ključne riječi