Krumpir narežite na komade u veličini po želji (ne trebate guliti koricu), luk izrežite na komade, kao i mrkve, a češnjak stisnite nožem i dodajte povrću. Začinite po želji, dodajte ulje, vodu i vino, a na kraju ubacite cherry rajčice. Svo povrće stavite u lim za pečenje.
Pile posolite, popaprite, dodajte mu dimljenu papriku, češnjak i sve dobro utrljajte. Izrežite dvije deblje ploške maslaca (4x4 cm), pa ih uvucite ispod kože pileta. Pile stavite na povrće u lim za pečenje i sve prekrijte aluminijskom folijom.
Prvo pecite 50 minuta na 180 stupnjeva, a onda skinite foliju i zapecite piletinu kako bi dobila koricu, na 210 stupnjeva još pola sata.
Kada je meso i povrće ispečeno, u lončić izlijte vodu iz lima za pečenje koje je pustilo povrće i meso. Stavite nekoliko komadića luka i mrkve koji su se ispekli, prokuhajte ih, dodajte komadić maslaca i ispasirajte štapnim mikserom. Na kraju sve procijedite u cjedilu i servirajte uz piletinu i povrće.