Bezglutenske knedle od tikve s čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Bezglutenske knedle od tikve s čokoladom
Bezglutenske knedle od tikve s čokoladom
Miris tikve i cimeta je najjednostavniji opis jeseni, uz čokoladu i lješnjak dobijamo pravu jesensku čaroliju. Ko kaže da knedle mogu biti samo od krumpira, ako ih nalravite od tikve daju potpuno drugi pogled na te punjene okruglice... Mmmm spremite se za uzivanje.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gskuhane tikve (butternut)
150 gbezglutenskog brašna
1 žlicameda
6 gpraška za pecivo
100 gčokolade
100 gkrupno sjeckanih pečenih lješnjaka

Priprema

1 Napravite pire

Ogulite i izrežite tikvu na kockice te skuhajte na pari. Kad je kuhana potrebno je napraviti pire i ostaviti da se ohladi.


2 Napravite tijesto i knedlice

Kada se pire ohladi dodajte med, brašno, prašak za pecivo te zamijesite u glatku smjesu.


Podijelite na jednake dijelove veličine oraha. U sredinu stavite kockicu čokolade cca 1*1 cm i oblikujte kuglice.


3 Skuhajte

Kuglice stavite kuhati u 1 l kipuće vode u koju je dodano malo ulja. Knedle kuhajte na umjerenoj vatri 5-8 min.


Procijedite ih i uvaljajte u isjeckani lješnjak i ostatak isjeckane čokolade.