Bake kuhaju - Juha od koprive, pastrva i krumpir

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Bake kuhaju - Juha od koprive, pastrva i krumpir by youtube
Bake kuhaju - Juha od koprive, pastrva i krumpir

Ankica Komlenić već 45 godina živi u malom selu Tići, koje je okruženo šumom, potocima i životinjama. Ima tri magarice i jednog magarca, a društvo joj prave i kokoši, psi, mačke, ali i njezine pastrve koje uzgaja u ribnjaku.


Vješta u njihovu lovu, Ankica je pokazala kako izgleda njezin ribnjak. Naime, pastrve koje uzgaja često koristi u vlastitim receptima, a jedan bogati ulov iskoristila je za recept koji nam je odlučila pokazati.

Sastojci

Broj porcija
6

Juha od koprive

10 listovakoprive
3 žliceulja
2 režnjačešnjaka
2 žlicebrašna
1 lvode
sol, papar

Pastrva

1pastrva
1,5 kgkrumpira
1 vezicaperšina
1 glavicačešnjaka
150 mlmaslinovog ulja
150 mlbijelog vina
1 žličicasoli
papar po želji
malo crvene paprike
sir škripavac

Priprema

1 Juha od koprive

Uberite 10 listova mlade koprive, oprezno ih stavite u kipuću vodu te prokuhajte minutu, dvije. Procijedite te ostavite malo vode od kuhanja, a ostatak odvojite te s time regulirajte konzistentnost juhe.


U zagrijani lonac stavite ulje, češnjak, brašno i vodu. Nakon kuhanja isjeckajte koprivu, može i štapnim mikserom te se ubacite u lonac i kuhajte 10 minuta. Dodajte sol, papar te crvene paprike po želji.


2 Pastrva

Oguljeni krumpir narežite na ploške, dodajte ulje te 20 minuta zapecite na 180/200 stupnjeva s poklopcem ili folijom. Za to vrijeme pripremite pastrvu, napravite rez svakih 6 cm do pola, posolite.


Nakon 20 minuta izvadite krumpir te stavite pastrvu na krumpir još 20 minuta. Za to vrijeme pripremite toć: za 1.5 kg krumpira, nasjeckajte cijelu glavicu češnjaka, jedan snop peršina nasjeckajte, dodajte maslinovog ulja, bijelog vina, soli, papra po želji i malo crvene paprike.


Promiješajte i prelijte na gotovu pastrvu i još sve zajedno pecite 20 minuta pokriveno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.