Uberite 10 listova mlade koprive, oprezno ih stavite u kipuću vodu te prokuhajte minutu, dvije. Procijedite te ostavite malo vode od kuhanja, a ostatak odvojite te s time regulirajte konzistentnost juhe.
U zagrijani lonac stavite ulje, češnjak, brašno i vodu. Nakon kuhanja isjeckajte koprivu, može i štapnim mikserom te se ubacite u lonac i kuhajte 10 minuta. Dodajte sol, papar te crvene paprike po želji.
Oguljeni krumpir narežite na ploške, dodajte ulje te 20 minuta zapecite na 180/200 stupnjeva s poklopcem ili folijom. Za to vrijeme pripremite pastrvu, napravite rez svakih 6 cm do pola, posolite.
Nakon 20 minuta izvadite krumpir te stavite pastrvu na krumpir još 20 minuta. Za to vrijeme pripremite toć: za 1.5 kg krumpira, nasjeckajte cijelu glavicu češnjaka, jedan snop peršina nasjeckajte, dodajte maslinovog ulja, bijelog vina, soli, papra po želji i malo crvene paprike.
Promiješajte i prelijte na gotovu pastrvu i još sve zajedno pecite 20 minuta pokriveno.