Pita s kiselim kupusom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita s kiselim kupusom
Pita s kiselim kupusom

Kada vam ostane kiselog kupusa, od njega napravite pitu. Evo recepta.

Sastojci

Broj porcija
1

Tijesto

400 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

400 gnaribanog kiselog kupusa
manja glavica crvenog luka
papar

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu pripremite nadjev.


2 Pripremite nadjev

Na malo ulja pirjajte sitno narezani luk, dodajte mu kupus i začine. Pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje.


3 Nadjenite tijesto

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, nauljite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.


Tijesto rukama razvucite, otkinite deblje krajeve, malo nauljite i rasporedite nadjev. Rolajte s jedne i druge strane.


4 Ispecite

Pitu stavite u nauljenu tepsiju, nauljite i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Pečenu pitu malo poškropite vodom i pokrijte.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶