Složenac od pržene cvjetače s parmezanom i umakom od rajčica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Složenac od pržene cvjetače s parmezanom i umakom od rajčica by Shutterstock Shutterstock
Zamislite ovo jelo kao zimsku inačicu patlidžana s parmezanom i rajčicama. Ovo jelo je gotovo nemoguće prestati jesti, a ako baš niste neki ljubitelj cvjetače, jednako je dobro i s brokulom.

Sastojci

Broj porcija
6
60 goštrog brašna
4 velika jaja, lagano umućena
370 gkrušnih mrvica
Sol po potrebi
Papar po potrebi
120 mlmaslinovog ulja za prženje, više po potrebi
1,1 l umaka od rajčice
90 gfino ribanog parmezana
230 gmozzarelle, natrgane na komadiće

Priprema

1Pripremite cvjetaču

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zasebne posude stavite jaja, brašno i krušne mrvice i svaku dobro začinite sa soli i paprom. Komad cvjetače uvaljajte prvo u brašno, zatim uronite u jaja pa uvaljajte u krušne mrvice. Ponovite s ostatkom cvjetače.


2Pržite

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte ulje za prženje. Ubacite cvjetaču da se prži, okrećući dok ne bude zlatna. Prebacite prženu cvjetaču na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.


3Posložite u pekač

Izgrabite tanki sloj umaka na pekač dimenzija 22 x 33 cm. Umak nadjenite jednom trećinom parmezana. Razbacajte cvjetaču, a po njoj komadiće mozzarelle. Prelijte s pola preostalog umaka i pospite s preostalom trećinom parmezana. Ponavljajte postupak dok vam zadnji sloj ne budu rajčica i parmezan.


4Pecite

Stavite u pećnicu i pecite oko 40 minuta dok sir ne postane zlatan, a složenac počne krčkati. Prije posluživanja ostavite nekoliko minuta da se ohladi.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
722 kcal
Proteini
32 g
Masnoće
38 g
Ugljikohidrati
65 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.