Dobro pečen odrezak (well done steak)

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Dobro pečen odrezak (well done steak) by Shutterstock Shutterstock

Goveđi odrezak (rib-eye, T-bone ili filet) popularno su jelo u Americi, a sve se češće priprema i kod nas. Odrezak može biti sirov u sredini, srednje pečen i dobro pečen.

Sastojci

Broj porcija
4
Goveđi odresci (rib-eye, T-bone ili file)
Maslinovo ulje
Sol i svježe mljeveni crni papar
Češnjak u prahu
Sušeni timijan ili ružmarin
Maslac

Priprema

1 Pripremite odreske

Prije mariniranja i pečenja, neka odresci budu sobne temperature.


2 Pecite

Dobro ih začinite, pa u tavi zagrijte maslinovo ulje. Kad se ulje zagrije, stavite odreske u tavu. Pecite ih nekoliko minuta sa svake strane, a ako imate deblji odrezak, možete ga dodatno peći u pećnici.


3 Provjerite temperaturu

Termometar za meso bit će od velike pomoći - unutarnja temperatura mesa treba biti oko 75 stupnjeva za "well done" odnosno dobro pečeni odrezak.


4 Dovršite na tanjuru

Kad su odresci gotovi, stavite ih na tanjur, prelijte s malo maslaca i pokrijte aluminijskom folijom kako bi se sokovi rasporedili. Poslužite ih uz pečeni krumpir, pečeno povrće ili jednostavnu salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.